Retur til Forside

Til Andre dukker

Klik på billederne for større billeder.

H.C. Andersen.

H.C. Andersen er ubetinget min yndlings eventyrforfatter. Han var efter min mening genial.

Da jeg skulle modellere ham, fandt jeg fotografier på internettet og jeg læste alt, jeg kom i nærheden af. Det har for mig været en særdeles lærerig proces.

Jeg ville så gerne have, at H. C. Andersen dukken, kom så tæt på virkeligheden som mulig. Jeg indhentede oplysninger om klædedragterne fra H.C. Andersens tid og gik på jagt i genbrugsbutikker og stofforretninger for at finde de rigtige materialer. Jeg fik fra Syddansk universitet oplysning om øjenfarve. (Alle fotografier er naturligt nok sort/hvid.)

Skostørrelsen kunne jeg læse mig frem til.

Kjolesættet er syet af fintvævet uldstof og frakken af vadmel med fløjlskrave. Skjorten er syet af hør med hørbetrukne knapper. Hoved, hænder og sko er modelleret i Super Sculpey, malet med akvarel.

H.C. Andersen er en One of a kind.

Den lille pige med svovlstikkerne.

"Mormoer!" raabte den Lille,"o tag mig med! jeg veed, Du er borte, naar Svovlstikken gaaer ud; borte ligesom den varme kakkelovn, den deilige Gaasesteg og det store velsignede Juletræ!"......Mormoer havde aldrig før været saa smuk, saa stor; hun løftede den lille Pige op paa sin arm, og de fløi i Glands og Glæde, saa høit, saa høit; og der var ingen Kulde, ingen Hunger, ingen Angest,- de vare hos Gud.

H.C. Andersen.

Grund nok til at lave Den lille pige med svovlstikkerne. Et fantastisk eventyr.

Snedronningen.

H.C. Andersen`s eventyr om Snedronningen er et af mine yndlingseventyr og jeg havde lyst til at lave hende, som jeg tror en snedronning må se ud.

Hun er modelleret af Super Sculpey og malet med akvarel. Kronen er krystal. Hun er en one of a kind og i september 2005 var der et billede af min Snedronning i Contemporary Doll Collector Magazine.

Nattergalen.

I China veed Du jo nok er Keiseren en Chineser, og Alle de, han har om sig, ere Chinesere.

H.C.Andersen.